24-ти Международен фолклорен фестивал Витоша


24-ти Международен фолклорен фестивал Витоша

3251

Двайсет и четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал "Витоша" (МФФ "Витоша") ще се проведе в София между 15 и 18 юли.

Лятното, цветно събитие на столицата, което ни радва от дълги години, бе поставено пред предизвикателства, но и нови възможности. Именно затова организаторите намериха различно решение, продължавайки традицията по иновативен начин – тазгодишната му програма ще бъде в уеб вариант. Съобразено с 24-ото издание, ще вземат участие 24 страни от цели пет континента. Преки включвания, видеозаписи, международно жури, родни изпълнители, дефиле в центъра на града, грандиозни концерти на домакините от фолклорен танцов ансамбъл София-6 и ансамбъл Пирин са само част от преживяванията, които ни очакват.

Зрителите ще могат да се насладят на фолклори концерти с участието на изявени български ансамбли всяка вечер от 18.30 ч. като закупят своите билети на място. Фестивалните изяви ще започват всяка вечер в 20.00 ч. на живо в платформа А6 НДК. Могат да бъдат видяни също онлайн на Фейсбук страницата на фестивала, на специално създадения YouТube канал, на страниците във Фейсбук на ансамбъл София-6 и на "Жокер Медия Рентал" напълно безплатно.

Международният фолклорен фестивал "Витоша" е традиция, която през годините събира хиляди танцьори от стотици държави, обединени в ритъма на танца. Фестивалът се провежда вече 23 години, утвърдил своята национална значимост и превърнал се във форум, на който се срещат представители на различни култури от цял свят, обединени от любовта към фолклора, сътворен и съхранен през вековете. Мисията на фестивала е да популяризира танцовото изкуство на регионално и международно равнище, запознавайки българската публика с фолклора на гостуващите държави.

Миналогодишното издание на МФФ "Витоша" ни срещна с културното богатство на страни, разпростиращи териториите си от Мексико до Япония, а тази година ще ни потопи в още по-голямо разнообразие. Аржентина, Панама, Рапа нуи (Чили), Кения, Южна Африка са само част от участниците, които ще изпълнят София с цветове и настроение между 15 и 18 юли. От 2016 година проявата е с конкурсен характер. Част от събитието е конкурсът "Мома Вита и момък Люлин", който освен че всяка година забавлява, спомага за междукултурния диалог и обмен. Зрителите ще имат уникалната възможност да видят как танцьори от цял свят изпълняват български традиционен танц. Фестивалът се организира със съдействието на Столична община, район "Витоша", Министерство на културата, спонсори, дарители и партньори. МФФ "Витоша" е член на Международната танцова организация ФИДАФ. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на град София.

Зад реализацията на МФФ "Витоша" стои екип от доброволци, мотивирани и отдадени на каузата, сред които и танцьорите от фолклорния танцов ансамбъл София–6 към Народно читалище "Витоша-1951". Може да подкрепите проявата чрез дарение или спонсорство, за да продължи да съществува и да ни радва всяко лято.

BG43RZBB91551009786079
Райфайзенбанк
Основание: Дарение
мол: Сдружение "МФФ Витоша"

Instagram на "МФФ Витоша"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички