Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Класик Телеграфа Фест 2020 – Видин


Класик Телеграфа Фест 2020 – Видин

3506

За единадесета поредна година до стените на култовата видинска порта "Телеграф Капия" ще се проведе музикалният фестивал "Класик Телеграфа Фест".

Той е наследник на просъществувалия цели 10 години DJ Retro FestVidin и се очертава като единствения четиридневен фестивал това лято в Северозападна България.

След като през 2019 година домакините от летния ресторант "Класик Телеграфа" и основният идеолог на проявата Васко Громков (DJ VaGro) финализираха формата с класическа ретро насоченост, от този сезон се включват водещи акустични изпълнители със съпорт от утвърдени диджеи. Музикалната концепция се променя стилово, основно на към поп и рок звучене. Ще има и една изцяло "DJ Night", която е предвидена за последния ден на "Класик Телеграфа Фест" в неделя, 9 август.

Фестивалът стартира официално в четвъртък (6 август) с участие на акустичното дуо 2 Faces, включващо Димитър Новачков (Faces) и Мартин Профиров (ПИФ, Силует). В същата вечер ще се изяви и дуото Arsov & Asenov: актьорът Георги Арсов (бивш вокалист на група Атлас) и победителят в последния сезон  на "България търси талант" – Андриян Асенов (кахон). В петък и събота на сцената на летния "Телеграф" ще свирят и пеят Иван Гатев (Контрол, Естраден преврат, No More Many More), Алек Кирев (група Немо), пловдивската банда Lе’Push, водена от полуфиналиста в "Гласът на България" Иван Лазаров, и момчетата от Da Mufta Boyz.

Като съпорт диджеи и участници в последната (диджейска) вечер на фестивала, ще се включат дисководещите-ветерани Иво Иванов, Жоро Георгиев, Краси Емилов, Сави, Ико и Пепи Димчев. Основен водещ и домакин на "Класик Телеграфа Фест" ще е Васко Громков, както винаги през последните 11 години.

Съпътстващата програма на "Класик Телеграфа Фест 2020" започна още на 3 юли с един дъждовен концерт на Иван Лазаров и Момчил Атанасов. Последваха петъчни гастроли на дамското трио Elegance, Венци Мицов, Иван Гатев с Мартин Стоянов и дуото Faces Family. В съботните вечери DJ VaGro пускаше класически хитове от златните години на легендарното заведение "Телеграфа".

"Класик Телеграфа Фест" се осъществява със съдействието на община Видин и през тази своя първа официална година влиза в рамките на двумесечната програма "Музикално лято 2020" на летен ресторант "Класик Телеграфа", включваща 15 концерта и още толкова диджейски партита на открито.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички