Титанът Принс оживя в неиздавана песен


Титанът Принс оживя в неиздавана песен

3213

"В моя фентъзи свят винаги живея далеч от публиката като цяло - обикновено на планина, понякога върху облак и дори в подводна пещера"— Принс.

Дългоочакваното разширено преиздание на двойния албум на Принс "Sign O' Тhe Times" ще бъде на музикалния пазар на 25 септември. Eпичната колекция включва цели 63 неизвестни досега изпълнения - 45 студийни и DVD (над два часа) с 18 концертни. Част от луксозния бокс-сет са книга с твърди корици и 120 страници с написани на ръка текстове и есета от приятели на Артиста, сред които Дейв Чапел и Лени Кравиц.

Сред напълно неизвестните парчета е и "Cosmic Day". Песента е записана от инженерите Susan Rogers и Coke Johnson в студио 3 на Sunset Sound, Лос Анджелис, на 15 ноември 1986 година. Това е може би най-харесваният запис в суперделукс изданието, коментират от The Prince Estate и Warner Records, в чийто каталог ще се появи новата версия на тавата. Ремастерираният вариант на "Cosmic Day" разкрива своя автор в сюрреалистичен апогей: от възпламеняване на състезателна кола до крещящ китарен финал, покойният вече колос пее за мъже русалки в небето и дълбокото море. Използвайки "Camille" вокала си, Принс смесва синтезатори и  барабани на живо, китари и няколко клавишни теми, които допълват ефирността, но и страстта на изпълнението.

"Cosmic Day" - ТУК

Въпреки че "Cosmic Day" не се появява в никой от албумите "Crystal Ball" (1986) и "Sign O’ The Times" (1987), Принс представя парчето по време на турнето си Lovesexy през 1988 година.

Тhe Prince Estate с отдаденост представя живота и работата на Принс и създава възможности за продължаване наследството му. Като единствен и авторитетен източник на цялото творчество на американския певец, композитор, аранжор, продуцент, мултиинструменталист и актьор, The Prince Estate вдъхновява и образова феновете, празнува Принс в неговата цялост и се грижи за наследството му в бъдещето.

Prince@Facebook

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички