Shinedown с рекорд за най-много № 1 позиции в Billboard за рок


Shinedown с рекорд за най-много № 1 позиции в Billboard за рок

3148

Мултиплатинената банда Shinedown счупи рекорда за най-много №1 позиции в 39-годишната история на класацията Billboard Mainstream Rock Songs, отбелязвайки 16-тото си № 1 място с "Atlas Falls".

Парчето е 17-то за групата на първа позиция в Mediabase Active Rock Chart и шести последователен № 1 удар, следвайки "How Did You Love", "Dеvil", "Get Up", "Monsters" и "Attention Attention". "Atlas Falls" носи силно послание за оптимизъм и вяра в човечеството насред пандемията от COVID-19 (Лирик видеото - ТУК).

Фронтменът Brent Smith споделя: "Аз, Barry, Zach и Eric сме повече от смирени. "Atlas Falls" представя толкова много емоции, особено сега. Тази песен никога нямаше да се зарадва  на успех, ако не беше публиката, феновете, "семейството", хората. Парче, създадено преди осем години, намери гласа си през 2020 година - насред пандемията, като символ на оптимизъм, кураж и силен човешки дух. Искам лично да благодаря не само на нашия мениджмънт в InDeGoot Entertainment, на лейбъла ни Atlantic Records, на нашите невероятни партньори в радиото, но и на Хуманитарната организация за директна помощ, че ни вдъхновиха да издадем песента. Споделяме този №1 успех със света и толкова много ви благодарим. "Don’t give up now...There’s already so much at stake".

Създадена през 2013 г., премиерата на "Atlas Falls" се състоя в трезора на Shinedown през март като част от ексклузивен пакет с тениска на бандата за набавяне на средства в борбата с COVID-19. Всички приходи – повече от $ 300,000, включително дарение от $ 20,000 от самите музиканти, които поставиха началото на инициативата, отидоха за Хуманитарната организация за облекчаване и директна помощ Direct Relief, една от най-големите организации в света, работеща за осигуряване на персонално защитно облекло за здравните работници на фронтовата линия и основни лекарства и припаси за пациентите.

Следвайки радушния прием на песента, позитивното ѝ съдържание се разпространи още по-далеч от нейната поява в световен план през май. Черпейки вдъхновение от древногръцката митология за Атлас, който носи звездна сфера на раменете си, музикантите убеждават, че дори и титанът да падне, ние ще се държим един за други във времена на борба и ще стоим  заедно изправени. Тематичната тениска "Atlas Falls" все е още достъпна, а 100% от приходите са за Direct Relief. Поръчайте ТУК.
 
Shinedown наскоро издадоха цялото концертно видео "Live In London" - близък поглед към майсторската си способност да правят шоу. Гледайте ТУК.

На 21 август Smith & Myers – дуото, съставено от Brent Smith и Zach Myers, пусна два сингъла - авторката песен "Not Mad Enough" и реинтерпретация на "Rockin’ In The Free World", с анонс към предстоящ през октомври нов албум в каталога на Atlantic Records.

Снимка: Sanjay Parikh

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички