Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

SoFest 2020 изненада вярната си публика със симбиоза от изкуства


SoFest 2020 изненада вярната си публика със симбиоза от изкуства

3596

Откриването на третото издание на SoFest в лятната сцена на кино "Кабана" изненада със специално модно ревю под характерни ритми и мелодии от пиеси на виртуозния музикант Теодосий Спасов.

Зрителите се насладиха на творбите на млади дизайнери и студенти от НХА. С дефилето на тема "Традиция и настояще" върнаха присъстващите към нашите корени. В първата вечер на емблематичния столичен фестивал феновете се докоснаха и до изкуството на специално създаденото за SoFest Балканско трио с участието на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Обичаните творци изпълниха не само любими хитове, но и най-новите си композиции. Музикантите застанаха за първи път в този формат на сцена, потопиха публиката в света на Балканите и с инструменталните си и вокални умения, смесвайки различни стилове, вдигнаха градуса до нажежаване.
 
В съботната вечер, 5 септември, Кирил ХаджиевТино и неговият бенд изпълниха авторска музика и някои от най-новите си сингли. С талантливите си музиканти финалистът в "Гласът на България" вдигна меломаните в центъра на София с възпламеняващ саунд и кадифен глас. Голямата изненада дойде от завладяващите литературни експериментатори на "Пощенска кутия за приказки". Със своя неоспорим талант и чувство за хумор, за първи път само специално за SoFest 2020, те представиха балкански приказки. Авторите и артистите, които четоха през втората фестивална вечер, бяха Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов, Камен Алипиев - Кедъра, Мая Бежанска и Кирил Хаджиев - Тино. Специално сътворените и пресъздадени балкански истории предизвикаха сълзи в очите на публиката, не само от смях.
 
Последната вечер започна с възпламеняващ танцов спектакъл. Доказалият се хореограф Анна Пампулова представи поредното свое вълнуващо творение, базирано върху разработка на тема "картина". Студенти от курс "Танцов театър" и "Актьорско майсторство" към НБУ със завиден финес и грация възбудиха въображението и  доказаха, че животът е пъстра мелодия.

Кулминацията на вечерта бе появата на пленяващата, нежна и обичана певица Белослава. Заедно с музикантите Росен Захариев и Антони Рикев, тя изпълни любими авторски песни и голяма част от синглите в предстоящия си пети студиен албум. С типичното само за тази вокалистка с кадифен глас звучене, поведение и излъчване бе постигна вълшебна симбиоза. Симбиоза между изкуства, стилове, участници и публика. Симбиоза, която затвърди Sofest 2020 като единствено по рода си събитие.

И тази година, през двата уикенда с вход свободен организаторите предложиха богата културна, образователна и развлекателна детска програма, както и тематичен SoFest базар.

SoFest 2020 се проведе с подкрепата на Министерството на културата и под негов патронаж. Фестивалът бе част от лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2020 и под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички