SoFest 2020 изненада вярната си публика със симбиоза от изкуства


SoFest 2020 изненада вярната си публика със симбиоза от изкуства

3543

Откриването на третото издание на SoFest в лятната сцена на кино "Кабана" изненада със специално модно ревю под характерни ритми и мелодии от пиеси на виртуозния музикант Теодосий Спасов.

Зрителите се насладиха на творбите на млади дизайнери и студенти от НХА. С дефилето на тема "Традиция и настояще" върнаха присъстващите към нашите корени. В първата вечер на емблематичния столичен фестивал феновете се докоснаха и до изкуството на специално създаденото за SoFest Балканско трио с участието на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Обичаните творци изпълниха не само любими хитове, но и най-новите си композиции. Музикантите застанаха за първи път в този формат на сцена, потопиха публиката в света на Балканите и с инструменталните си и вокални умения, смесвайки различни стилове, вдигнаха градуса до нажежаване.
 
В съботната вечер, 5 септември, Кирил ХаджиевТино и неговият бенд изпълниха авторска музика и някои от най-новите си сингли. С талантливите си музиканти финалистът в "Гласът на България" вдигна меломаните в центъра на София с възпламеняващ саунд и кадифен глас. Голямата изненада дойде от завладяващите литературни експериментатори на "Пощенска кутия за приказки". Със своя неоспорим талант и чувство за хумор, за първи път само специално за SoFest 2020, те представиха балкански приказки. Авторите и артистите, които четоха през втората фестивална вечер, бяха Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов, Камен Алипиев - Кедъра, Мая Бежанска и Кирил Хаджиев - Тино. Специално сътворените и пресъздадени балкански истории предизвикаха сълзи в очите на публиката, не само от смях.
 
Последната вечер започна с възпламеняващ танцов спектакъл. Доказалият се хореограф Анна Пампулова представи поредното свое вълнуващо творение, базирано върху разработка на тема "картина". Студенти от курс "Танцов театър" и "Актьорско майсторство" към НБУ със завиден финес и грация възбудиха въображението и  доказаха, че животът е пъстра мелодия.

Кулминацията на вечерта бе появата на пленяващата, нежна и обичана певица Белослава. Заедно с музикантите Росен Захариев и Антони Рикев, тя изпълни любими авторски песни и голяма част от синглите в предстоящия си пети студиен албум. С типичното само за тази вокалистка с кадифен глас звучене, поведение и излъчване бе постигна вълшебна симбиоза. Симбиоза между изкуства, стилове, участници и публика. Симбиоза, която затвърди Sofest 2020 като единствено по рода си събитие.

И тази година, през двата уикенда с вход свободен организаторите предложиха богата културна, образователна и развлекателна детска програма, както и тематичен SoFest базар.

SoFest 2020 се проведе с подкрепата на Министерството на културата и под негов патронаж. Фестивалът бе част от лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2020 и под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички