Пост Малоун с 9 статуетки от Billboard Music Awards 2020


Пост Малоун с 9 статуетки от Billboard Music Awards 2020

4229

Пост Малоун е големият победител на отложените музикални награди Billboard 2020, като взе 9 статуетки, включително за топизпълнител, извести "Ивнинг Стандарт".

Годишната церемония трябваше да се проведе в Лас Вегас през април, но беше преместена в Лос Анджелис за октомври в резултат на пандемията. В холивудския Dolby Theatre нямаше публика, като победителите се озоваха в зловещо празно място.

Приемайки най-голямата награда за вечерта - за най-добър изпълнител, хип-хоп звездата Пост Малоун заяви, че е "взривен" от успеха. Неговият "Hollywood’s Bleeding" стана топ рап албум. Другите призове, с които си тръгна Малоун, са за топ рап турне, топ рап артист (за мъж), топ рап артист, артист с най-успешни радио сингли, най-стриймван артист,  топ Hot 100 артист и топ артист (за мъж). През май Остин Ричард Поуст, както е истинското име на тиражния хип-хопър, постави рекорд в класацията на Billboard за сингли за най-много седмици - 34, в челната десятка.

На последната церемония по връчване на големи награди, която се състоя на фона на пандемията, присъстваха и някои от победителите, носещи маски.

Поп сензацията Били Айлиш също бе един от победителите, като взе наградата за най-добра изпълнителка, побеждавайки Ариана Гранде, Лизо и Тейлър Суифт. 18-годишната изпълнителка спечели и награда за топалбум за "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?". Айлиш, сред носещите маска, се качи на сцената и каза: "Благодаря на всички жени преди мен, проправили пътя за идването ми. Обичам ви".

Лизо спечели награда за най-голям брой продадени песни и излезе на сцената, облечена в рокля с надпис "гласувайте", преди да произнесе вълнуваща реч за приобщаването. Тя каза: "Мислех много за потискането и гласовете, които отказват да бъдат потискани, и се чудя дали щях да стоя тук в момента, ако не бяха великите чернокожи жени, които отказаха гласовете им да бъдат потиснати. Така че дали чрез музика, протест или правото си на глас, използвайте силата си, използвайте гласа си и откажете да бъдете потискани".

Джон Леджънд също беше сред изпълнителите и посвети емоционалното си изпълнение на "Never Break" на съпругата Криси Тайгън, след като двойката загуби бебето си миналия месец.

Деми Ловато изпълни за първи път на живо новата си анти-Тръмп песен "Commander In Chief".

Лил Наш Екс взе наградата за Top Hot 100 песен за своя хит "Old Town Road".

Ветеранът в кънтри музиката Гарт Бруукс отнесе наградата за музикална икона, чийто предишни носители са Принс, Дженифър Лопес и Марая Кери.

Люк Комбс бе избран за топ кънтри изпълнител, а Бед Бъни - за топ латино изпълнител.

Хари Стайлс също беше сред победителите, взимайки наградата за постижения в класации, въпреки че не беше на церемонията, за да я получи лично.

Наградата на феновете отиде при корейците BTS, а призовете за най-активна и успешна дейност спечелиха Пинк и сър Елтън Джон.

Беше отдадена и почит към великия рокаджия Еди ван Хален, който почина на 65 години по-рано този месец.

Пълният списък с победители - тук:

https://bit.ly/316WAC8

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички