Бойко Борисов в новото видео на шведите Soen


Бойко Борисов в новото видео на шведите Soen

3092

Бойко Борисов се появи в новото видео на шведската супергрупа Soen.

Той получи своята секунда метъл слава в клипа към парчето "Antagonist" - пилотен сингъл от "Imperial", пети студиен албум на прог-метъл формацията.

Българският премиер влиза в кадър от 0:31 до 0:32 (преди Ангела Меркел). Сюжетът проследява действителни политически събития. Вокалистът Юел Екельоф е в ролята на водещ емисия "Новини", който се преобразява в Рогатия. Кадърът е от едно от посещенията му в Брюксел. В парчето се пее за несправедливостта, властваща в нашето време, за отхвърлените, самотните и изгнаниците, към които се причислява лирическият герой. Възпяват се още хората, защитаващи каузата си с цената на всичко. В този дух обаче не става ясно дали Бойко Борисов символизира лошите или добрите. Текстът и кадрите са посветени на Европейския съюз и на начина, по който той се справя в пандемията от COVID-19.

"Ние сме банда, която завинаги ще запази старото си желание да се бори за свобода и за всички важни неща в живота - за хората, за аутсайдерите", коментира барабанистът Мартин Лопес пред британското списание Loudersound.

"Imperial" е продуциран от Иняки Маркони и смесен и мастериран от сина на легендарния Кевин Чурко - Кейн Чурко, чието име откриваме в кредитите както на гиганти като Ози Осбърн и Боб Дилън, така и в значими издания на Уийзър, Ин Дис Моумънт, Хелйеа, Файв Фингър Дет Пънч и много други. Дискът с 8 композиции се очаква в каталога на Silver Ling Music на 21 януари. Квинтетът ще се отправи на европейска обиколка в подкрепа на проекта, а първото анонсирано шоу е в Норвегия на 6 април.

В Soen са професионални метъл музиканти, обединени от идеята за по-нататъшна еволюция на звука, не толкова екстремна, колкото саундът на предишните им банди. Мартин Лопес (екс-Opeth, екс-Amon Amarth) и Ким Платбардзис се събират още през 2004 година, но официално обявяват групата през 2010 г., когато към тях се присъединява певецът Юел Екельоф (Joel Ekelöf) (Willowtree). След няколко месеца се включва и басистът Стив ди Джорджио (екс-Death, Testament). Настоящият състав на Soen е: Юел Екельоф – вокали, Мартин Лопес – барабани,  перкусии,  Oлекси "Златояр" Koбел – бас, Коди Форд – китара и Ларш Олунд – клавишни и китара.

Първият концерт на групата в България се състоя миналата година. 

Самият Бойко Борисов не е чужд на музиката. Като ученик настоящият премиер е свирил по почивните станции в Банкя и е изкарвал по 5 лв. от изпълнение на "Червена роза". Изявявал се е и като акордеонист и солист на оркестъра в Банкя.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички