Кание Уест: Отново ще се кандидатирам за президент през 2024 г.


Кание Уест: Отново ще се кандидатирам за президент през 2024 г.

2836

Кание Уест призна поражението си на изборите в САЩ, но заяви, че ще се кандидатира отново за президент през 2024 година.

Рапърът започна кампанията си през юли, но се включи в президентските избори само в няколко щата поради комбинация от пропуснати срокове и липсващи подписи.

Смята се, че 21-кратният носител на "Грами" е получил около 57 000 гласа в 12-те щата, в които се е състезавал. Музикантът сподели снимка в социалните медии, застанал срещу американската карта за гласуване, със съобщението: "Welp Kanye 2024" ("Welp" е неформален начин да се каже "добре" и означава разочарование). По-късно обаче Уест реши да погледне от добрата страна и промени посланието си на "Kanye 2024".

Певецът сподели и колекция от снимки в социалните мрежи, показващи как за първи път е гласувал - за себе си. Той пусна гласа си в Коди, Уайоминг, и написа в Twitter: "Бог е толкова добър. Днес за първи път в живота си гласувам за президент на Съединените щати и някой, на когото наистина вярвам... на себе си."

Мнозина се опасяваха, че предизборната кампания на Уест може да отвлече вниманието на някои чернокожи избиратели от кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън.

Известни личности, включително Дженифър Анистън, също критикуваха онези, които възнамеряваха да дадат вота си за него, като заявиха, че "не е гот да гласуваш за Кание" и призоваха избирателите да "поемат отговорност".

А съпругата на рапъра Ким Кардашиян сподели снимка в социалните мрежи, под която написа: "Гласувах", но без да поясни дали за своя съпруг или не. Преди това тя беше споделила номерата на горещите линии на кандидата за вицепрезидент на Демократическата партия Камала Харис.

Набожен християнин и гласен противник на абортите, Уест беше обещал да се съсредоточи върху вярата и семейството, ако стигне до Овалния кабинет.

Снимка: UPI

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички