Български автори за първи път участват в Song:Expo 2020


Български автори за първи път участват в Song:Expo 2020

3461

Song:Expo е сред най-смислените ежегодни творчески инициативи в Европа, която след специален подбор събира на едно място талантливи хора в областта на музиката от всички краища на света и им създава условия в рамките на една седмица да работят заедно и да пишат нови песни.

Song:Expo се провежда обичайно в Норвегия, но тази година заради пандемията ще се състои в 50 виртуални студиа, благодарение на специална онлайн платформа.

Някои от най-уважаваните и успешни мениджъри и продуценти от Азия, САЩ, Швеция, Норвегия и Великобритания ще участват в студийните сесии, за да проследят творческия процес, да преслушат новите песни и да дадат конкретни насоки на авторите. Програмата на творческия лагер включва и техни онлайн лекции на ключови теми, сред които как се създава световен хит, как да пробиеш на кей-поп пазара, бъдещето на музикалната индустрия и други.

Song:Expo е създаден преди 10 години, за да помогне на творци от цял свят да работят заедно, споделяйки един с друг своята международна мрежа от контакти и да изстреля таланта им на друго ниво, извън пределите на студиото и собствената им държава.

През 2019 година основателите му за първи път идват в България и заедно с "Вирджиния Рекърдс" стартират първия международен творчески лагер за писане на музика у нас – Sofia Songwriting Camp. Впечатлени от българските автори и артисти, те отправят покана към част от тях за участие в Song:Expo 2020. Ето как Dara, Михаела Маринова, Pavell & Venci Venc’, Yoana (вдясно на снимката) и Искрен ТончевИскрата получават шанс да станат част от тази уникална творческа лаборатория.

Song:Expo 2020 се провежда между 5 и 10 ноември, а резултатите от него се очакват скоро.

"Вирджиния Рекърдс" в YouTube

Снимка: "Вирджиния Рекърдс"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички