Христо Йоцов поскъпва на 60 с гръм и дръм!


Христо Йоцов поскъпва на 60 с гръм и дръм!

2901

Биг бендът на БНР ще отбележи 60-годишнината на Христо Йоцов.  

Авторският концерт на един от най-ярките музиканти в съвременния джаз ще представи ретроспекция на творчеството му, създадено за бенда на радиото, в Първо студио на националното радио от 19.00 ч. на 12 ноември, четвъртък.  

Ще прозвучат пиеси, създадени от 1983 година до днес. Сред тях са любимите на публиката "Ringi-Ringi", "Black Pepper", "East & West", "A Hard Way Home", "On Da Riff" и "A Foggy Mood". Ще бъдат представени и новите композиции "Better Later Than...", "Hot Jamm", "Slow & Cozy" и "Sambanitsa". Виртуозният инструменталист Христо Йоцов ще свири на барабани и вибрафон, а в някои пиеси ще влиза в ролята на бенд лидер. Дългогодишният му творчески партньор Антони Дончев ще бъде на сцената не само като диригент на Биг бенда, а и като пианист в някои от творбите.  

Виртуозен и атрактивен инструменталист, Христо Йоцов е композитор и аранжор с богато творчество, създадено за най-ярките български джаз певци, инструменталисти и формации. Свирил е в собствени проекти с участието на български и световноизвестни джаз музиканти, за които създава оригинална музика като "Opium", "Seven Steps", "Jazz Ball", "Funky", "Go Fusion", "Next Step" и "Jazz Cats". Има над 30 албума, издадени от български и чужди компании.

Христо Йоцов е уважаван педагог, професор по ударни инструменти в катедра "Поп и джаз" на НМА "Панчо Владигеров".

Билети в рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4) и онлайн в мрежата на eventim.bg.

Пропуските, закупени за отложения концерт през пролетта, ще важат след презаверка в рекламно-информационния център на Радиото.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички