Десетгодишна барабанистка ще свири с Фу Файтърс


Десетгодишна барабанистка ще свири с Фу Файтърс

4669

Фронтменът на Фу Файтърс (Foo Fighters) покани 10-годишна барабанистка да свири с бандата на следващия им концерт във Великобритания след приключването на пандемията.

Бившият дръмър на Нирвана отправи предложението във видеоразговор с Нанди Бушел (Nandi Bushell), организиран от "Ню Йорк таймс". Двамата разказаха как са започнали да свирят на барабани, разбраха се да запишат заедно песен, както и да организират концерт.

"Но ще се появиш в края на шоуто, защото иначе ще го откраднеш", пошегува се Дейв Грол.

С развитието на пандемията десетки сектори и индустрии бяха тежко повлияни, а на хиляди се наложи да се откажат от заниманията си, коментира Би Би Си. Сред понеслите удара се оказаха и музикантите, които бяха лишени от възможността за изпълнения пред публика. За тях виртуалните "срещи" с феновете се оказаха недостатъчни. По данни на "Евронюз" само от края на март до средата на май заради локдауна във Великобритания 7 000 от членовете на съюза на музикантите са загубили потенциални приходи от 24 милиона евро. В тази сложна ситуация едно момиче от Ипсуич, което в последните години привлече погледа на медии, фенове и световноизвестни музиканти, достигна до барабанен "дуел" с един от своите идоли и дори получи обещание да излезе с него на една сцена, след като концертите отново станат реалност.

Малката британка е смятана за гений в свиренето на барабани, а с изпълненията на хитове на Нирвана, Уайт Страйпс, Били Айлиш и други привлече огромна аудитория в YouTube канала си, а в Туитър вече е следвана от повече от 180 хил. потребители. Публиката е привлечена от страстта, с която малката свири и се забавлява с израженията, които съпътстват ударите по барабаните.

Понякога тя се изявява заедно с баща си и брат си, а едно от най-гледаните изпълнения е на парчето на Нирвана "Gloom". Някогашният барабанист на знаменитата банда и основател и фронтмен на Фу ФайтърсДейв Грол, е сред кумирите на Нанди. До преди няколко месеца той, който не е активен потребител на социалните мрежи, изобщо не знае за съществуването на малката и нейните интерпретации на негови парчета. Това се променя преди месец, когато момичето отправя предизвикателство към Грол в Инстаграм и добавя, че мечтае един ден да може да свири с него. Предизвикателството е отправено след изпълнение на песента на Фу Файтърс "Everlong". Редица музиканти я определят като "една от най-сложните за изпълнение на барабани". Парчето достигна до № 3 в американската класация Modern Rock Tracks.

Предизвикателството все пак стига до Грол, който твърди, че е "изумен" от уменията на момичето. Само две седмици по-късно той предизвиква Нанди във видео двубой, в който двамата трябва да изпълнят "Dead End Friends" на супергрупата Them Crooked Vultures, в която Грол също върти палки. Това обаче не е всичко. Малко след виртуалната битка Дейв композира песен за британката.

"Не мога да повярвам. Мистър Грол е написал песен за мен! Това е епично, това е най-добрата песен за всички времена в света! Благодаря ти много, Дейв", възкликва Нанди в Туитър. Самият Грол споделя, че двубоят му е помогнал да осъзнае какво могат да донесат подобни изпълнения, както и за радостта, която се предизвиква у хората в тези времена. "Всъщност, това промени начина, по който гледам на нещата, които бандата ми прави в този период", призна авторитетният дръмър.

Нанди едва ли ще се притесни от излизането на сцена с Дейв, тъй като тя взе участие в концерт на Лени Кравиц, а също така е гостувала в предавания на популярната водеща Елън Дедженерис. В крайна сметка обаче урокът, който малката Нанди дава на по-големите музиканти, е, че страстта към музиката не може да бъде спряна дори от една пандемия, а възможности винаги се появяват. Седмица след новия си сингъл, Фу Файтърс пуснаха и официално видео към него - "Shame Shame". Режисьор на стилните черно-бели кадри е Паола Кудацки, а в главните роли са Дейв Грол и София Бутела. Следващият албум на бандата - нейният десети студиен запис, "Medicine Аt Midnight", ще излезе на 5 февруари.
 "Shame Shame" ще бъде представена със специален онлайн концерт от "Рокси тиътър", Холивуд, тази събота, 14 ноември.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички