Вечната Глория Гейнър на Таймс Скуеър в новогодишната нощ


Вечната Глория Гейнър на Таймс Скуеър в новогодишната нощ

2715

Посрещането на Нова година на площад "Таймс Скуеър" в Ню Йорк ще почете служителите на първа линия в борбата срещу пандемията и на тържеството харизматичната Глория Гейнър ще представи прочутата си песен "I Will Survive" ("Ще го преживея").

Организаторите обявиха, че тази година тържеството ще е виртуално, без публика, както е обичайно. Сред специалните телевизионни предавания от мястото в новогодишната нощ ще е и шоуто на Дик Кларк с участието на Дженифър Лопес, Синди Лоупър и Били Портър.

Група от служители на първа линия срещу пандемията ще бъдат специални гости и ще бъдат почетени като "Героите на 2020 година", известиха организаторите.

"Тази година сметнахме за подходящо да насочим светлините на прожекторите към хората, които неуморно водят нацията през тези трудни времена с непоклатима сила, решителност и уравновесеност", каза Тим Томкинс, президент на "Таймс Скуеър Алайънс", цитиран от "Асошиейтед прес".

"I Will Survive" и до днес е една от най-великите песни на всички времена, както и неофициален химн на всяко движение за еманципация на жените. Благодарение на това парче, Глория е единствената притежателка на награда "Грами" в категорията за най-добър диско запис. Той се изкачва до върха на поп класациите на Billboard, където заема първа позиция два пъти и присъства там с над 200 кавърверсии. През септември 2005 година Гейнър и нейният евъргрийн са включени в Залата на славата на денс музиката, а VH1 я удостоява с първо място на класацията за Топ 100 денс записи на всички времена.

"I Will Survive" е една от двадесет и петте песни, включени в "Грами" – залата на славата".

"I Am What I Am" превръща Глория в гей икона и бетонира статуса ѝ на феномен в поп културата. В края на 90-те, тя се подвизава и като актриса, участвайки в известни шоу програми, сред които The Wayans Bros, That '70s Show и Ally McBeal.

По-късно играе и в представлението Smokey Joe’s Cafe на Бродуей, където доразвива огромния си талант и глас.

Снимка: ABC News

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички