Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

Blinding Lights e №1 запис на годината в Billboard Hot 100


Blinding Lights e №1 запис на годината в Billboard Hot 100

3447

The Weeknd и фламенко-поп дивата Rosalía отпразнуваха 1 година от издаването на суперхита "Blinding Lights" с изненадваща ремикс версия на парчето, което влезе в историята с изключителни постижения през 2020 година.

То е №1 запис на годината в Billboard Hot 100 с най-много седмици в Tор 5 и Tор 10 в 62-годишната история на класацията. Както MySound.bg вече писа, сингълът е най-стриймвана песен глобално в Spotify.

"Blinding Lights" е включен в последния хитов студиен албум на The Weeknd "After Hours", който излезе на 27 март. Rosalía влиза в юбилейния проект на канадската звезда, докато успоредно с това тече и звукозаписната сесия на новия ѝ албум, който следва нейния суперуспешeн диск от 2018 година "El Mal Querer". Двамата изпълнители пуснаха и официално задкулисно лирик видео към ремикса на "Blinding Lights", режисирано от Dylan Coughran (Travis Scott, NAV).

Гледай го ТУК

Сингълът "Blinding Lights", който получи платинен сертификат още в първите си 4 месеца, е №1  Billboard R&B/Hip-Hop песен на 2020, №1 Billboard Hot R&B песен на 2020 и прекара най-много седмици на върха на класацията (34), също така е и №1 Billboard R&B/Hip-Hop песен с най-много продажби за 2020 и №1 Billboard R&B песен с най-много стрийма през 2020 година.
 
След като The Weeknd все пак взема решение да издаде 4-тия си студиен проект "After Hours" в такива несигурни за света времена, албумът дебютира под №1 в Billboard Top 200, където се задържа 4 седмици. Дискът счупи рекорда за най-стриймван албум в първите си 24 часа като впоследствие се превърна и в най-стриймвания албум на 2020. Това е и първият албум, който остана под №1 в Billboard 200 за 4 последователни седмици от 2018 насам. The Weeknd е първият артист, който едновременно оглави Billboard 200, Billboard Hot 100, Billboard Artist 100, Hot 100 Songwriters и Hot 100 Producers.
 
"Blinding Lights" доминира световния радиоефир през 2020 година, регистрирайки редица постижения и отличия. У нас песента се задържа 26 последователни седмици в Top 10 на националната ни класация, 11 от които под №1.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички