Лили Друмева пусна новия си сингъл Runaway Мan


Лили Друмева пусна новия си сингъл Runaway Мan

3070

Българската кънтри певица Лили Друмева записа още една нова авторска песен по време на пандемията Ковид-19.

"Runaway Мan" е трети сингъл от предстоящия нов албум на Лили, който се очаква да излезе в края на 2021 година. Колекцията се състои изцяло от нейни авторски песни, както и няколко композиции на чуждестранни автори-изпълнители от Румъния и други страни. След първата авторска песен "Искам да се събудя с теб", която звуча многократно в българския ефир, Друмева пусна и две парчета на английски – "I Don’t Know What To Do" и току-що реализираната "Runaway Man". Продукцията е отново дело на познатия екип – Стамен Янев - звукозапис, микс и мастъринг, автор на текста, музиката и аранжиментът са на Лили Друмева, а специалните гости са Михал Барок, мандолина (Словакия) и Пепа Малина – цигулка (Чехия). Акустичните китари са изсвирени от Лили. Звукът е минималистичен, като на преден план е лийд вокалът и историята в песента. В момента певицата работи върху видеоклип, който ще бъде пуснат този месец. Повече информация на https://lillydrumeva.net

Освен по индивидуалния си диск, Лили продължава работа и с Lilly Оf Тhe West. Следващият проект на кънтри музикантите ще бъде дванадесети по ред и ще се казва "Swings Аnd Нeartaches Volume 2". Новата колекция е продължение на "Swings Аnd Нeartaches". Както MySound.bg вече писа, неговата премиера се състоя през 2012 година. Тогава бандата реши да отдаде почит на уестърн и суинг музиката от 30-те и 40-те години. Репертоарът включи класически хитове от тази епоха, а визията и обложката на диска беше в ретро стил, в черно- бяло. Новият албум е продължение на тази концепция с десет песни в стиловете кънтри, суинг, джаз и блус, както и няколко уестърн балади. Парчетата от доста време се изпълняват на живо от Lilly Оf Тhe West. Сред тях са два истински ретро хита от 20-те години - "After You’ve Gone" и "Dream A Little Dream Of Me". Виртуозните музиканти им вдъхват нов живот чрез иновативни аранжименти с акустична китара, добро китара, цигулка и контрабас. В изданието ще бъдат поместени и два автентични блуса, единият от Канзас, а другият от Дикси (нарицателното име на южните щати). "Kansas Сity" става известна от изпълнението на рокабили звездата Уанда Джексън, а "Blues For Dixie" е емблематично парче на кънтри легендата Мърл Хагард. Продукцията ще представи и две песни в стил рокабили (смесица от рок-ен-рол и кънтри). "Seven Lonely Days" е №1 хит на певицата Джорджия Гибс през 50-те години, а "Mountain Of Love" е страхотен рок-ен-рол от репертоара на Чарли Прайд.

Музикантите няма как да не включат и истинско кънтри и блуграс парче. "I’m Satisfied With You" е една от по-малко известните песни на бащата на кънтри музиката Хенк Уилямс. В албума ще има и две силни уестърн балади. "Rocks, Salt And Nails" става известна от изпълнението на фолк певицата Кейт Улф. Разказва се за историята на една жена, която зарежда пушката си с камъни, сол и пирони и убива с тях мъжа, който я е изоставил. "Miss The Mississippi And You" е посветена на болката от липсата на любимия човек и спомените от щастливи моменти.

Албумът "Swings And Heartaches – Volume 2" се очаква да излезе през март. Записите се осъществяват от Станислав Донев в студио "Ретро". Участват гост музиканти от ЧехияПепа Малина и от СловакияМихал Барок, извести неуморната Лили Друмева, която е организатор на международния фестивал за изпята поезия Sofia SingerSongwriterFest.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички