Кой спечели книгата Вечните образи на Англия


Кой спечели книгата Вечните образи на Англия

3112

Поредното издание на специалната коледно-новогодишна поредица на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път беше от нашите приятели в издателство "Еднорог", в чийто пребогат каталог се появи книгата "Вечните образи на Англия". Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с впечатляващия сборник с есета на над 90 известни личности. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича центърът, основан от Ерик Клептън за лечение и обучение на хора със зависимости в Антигуа?

Вярното е: Crossroads.

Честито на Свилен Събев и Кремена Метева.

Луксозната творба съдържа 368 страници с есета, в които значими личности, сред които и Ерик Клептън, разказват колоритно за типично английски неща, към които са особено пристрастни.

Текстовете са събрани и редактирани от авторитетния Бил Брайсън. Много, безкрайно много са британските забележителности, които се радват на всеобщо внимание и възхищение и провокират интереса на милиони туристи от целия свят. Какво все пак в тази страна я превръща в толкова уникално място? На този въпрос се опитва да намери отговор Бил Брайсън, един "американец в Англия", известен със своите безкрайно забавни книги за пътешествия. Той е председател на Кампанията за защита на английската провинция и това го провокира за създаването на този впечатляващ сборник. Книгата не е просто възхвала на английската провинция и не се фокусира само върху неописуемите пейзажи и великолепни паметници, които отличават Англия от останалия свят. Много от авторите разказват лични истории или впечатления, представяйки от различна перспектива своите английски образи: от табелите на кръчмите до пощенските кутии, от овощните градини до крайречните ливади и от провинциалния крикет до локалните шовинисти.

Всяко от тези есета е като малко бижу, очарователно само по себе си. Много от тях ще ви накарат да се отправите към дестинации, за които никога не сте предполагали, че съществуват. Други ще ви върнат назад във времето и ще ви припомнят отдавна забравени дори от самите англичани места.

"След трийсет години старателно наблюдение се научих да ценя високо онези неща, което правят Англия такава, каквато е – с други думи, единствена по рода си в целия свят – и разбрах, че колкото и особени да изглеждат на пръв поглед, те всъщност са чудесни, да не кажа направо възхитителни. Книгата, която държите в ръцете си, е книга за тези неща". Това споделя във въведението Бил Брайсън. Доказателство за значимостта на тази книга е включването сред авторите и на Негово кралско височество принцът на Уелс. Той пише предговора, в който споделя мнението си за значимостта на английската провинция.

Междувременно, все още не е късно да пробвате късмета си за новата книга на професор Евгений Дайнов "Как стигнахме от Love Me Do до Доналд Тръмп".

Вижте как ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички