Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти l София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика
Led Zeppelin Symphonic с нова дата през септември

Най-доброто на P.I.F. в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни


Най-доброто на P.I.F. в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни

3054

Група P.I.F. ще пусне сборен албум със своите най-добри Слънчеви и Облачни песни, а премиерата на колекцията предстои на 26 февруари.

В двойния диск са намерили място поетични саундтраци на тъгата, сред които "Приказка", "Невидимо дете" и "Обещавам", както и събуждащи усмивката мелодии като "Юли", "Колело" и "Вали".

Албумът вече е достъпен за предварителна продажба в онлайн магазина на издателя "Монте Мюзик", което дава възможност на феновете на групата да станат едни от първите му притежатели (http://montemusic.net/nay-dobroto-ot-p-i-f-cd). Проектът е подкрепен медийно от "БГ Радио" и Z-Rock.
 
Колекцията CD 1 "Облачно" и CD 2 "Слънчево" излиза два месеца след като Димо Стоянов изгуби битката с коронавируса. Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас, а огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете му дъщери - на 1 и на 6 годинки, надмина не само очакванията, но и медийната популярност на групата.

"Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот", споделя Иван Велков, китарист и ядро на състава от самото му основаване. "Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този Best Of в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи "ощастливител", добавя Иван.

За фен базата на P.I.F. двойният сборен албум ще бъде истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията на групата отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте ѝ проекта до момента е почти невъзможно.

В двойното CD с най-добрите слънчеви и облачни парчета на P.I.F. влизат общо 30 заглавия, сред които и новият сингъл на бандата "Дуел". Видеото (в YouTube на http://youtu.be/jnywEJN2frI) е заснето преди време както винаги на принципа "от приятели за приятели" на групата и е последното неизлъчвано с участието на незаменимия ѝ фронтмен Димо Стоянов.  

През май музикалното му наследство ще се увеличи с новия албум P.I.F. 6, чиито вокали артистът записва в домашното си студио буквално до момента преди да бъде хоспитализран.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички