Йоана Сиракова с идея за танцов пърформънс със социална кауза


Йоана Сиракова с идея за танцов пърформънс със социална кауза

2601

Младата звезда Йоана Сиракова - Ая има ново вдъхновение, с което ще изгрее и като новатор с първо по рода си за България шоу, а то ще бъде свързано с тема, която от години я вълнува - социалният натиск върху определени групи от обществото, конформизма, насилието.

"Все още изграждам проектите концептуално и енергийно - рано е да издавам повече подробности", пояснява тя, цитирана от "ВИП Къмюникейшън".

Ая, която е студентка първи курс в Нов български университет със специалност Театър при Елена Панайотова, вече е на път да реализира своята мечта - проект, който не е правен досега в България. Това е оупън еър събитие, което ще е напълно различно от всичко правено досега и ще бъде в подкрепа на вече избрана от нея кауза.  

Талантливата дама има и друга нетрадиционна идея  - да направи пърформънс  в подкрепа на жените, жертви на домашно насилие. Според нея подготовката му ще отнеме време, може би повече от година.

"Пиша и пиеса, но тя е в много начален етап и най-вероятно ще бъде реализирана след 5 години. Не си позволявам на такъв ранен етап да си мисля, че това ще е готово за реализация, а и процесът не зависи изцяло от мен (смее се). Концепцията и самото действие ги виждам съвсем ясно, но за да изпадна в нужните детайли, трябва да съм в медитация (алфа ниво). Случвало се е да сънувам отделни откъси, които, събуждайки се се, опитвам да сглобя по най-добрия начин. А другото нещо е, че за всички мои идеи се вдъхновявам, когато си пусна конкретна мелодия или песен. Слушайки я, аз вече виждам този проект в неговата цялост. И всяка нова идея идва, заради някоя случайна песен или мелодия, която съм чула. А за да продължа да работя върху определена идея, пускам същата мелодия, която случайно съм чула в началото. Прекарвала съм часове, слушайки една и съща мелодия, за да стигна до нещо смислено. А в момента, в който музиката спре всичко, което съм видяла в съзнанието си, изчезва. Рекордното ми време за това е цели 6 часа", споделя Ая.

Както MySound.bg вече писа,  неотдавна тя беше част от актьорската академия на холивудската звезда и първи български актьор с "Оскар" Димитър Маринов.

Снимка: Адриана Янкулова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички