Голата истина за група Жигули лъсва на 16 април


Голата истина за група Жигули лъсва на 16 април

2444

Кинопремиерата на новия филм на Виктор Божинов "Голата истина за група Жигули" ще се състои на 16 април.

"Те бяха готови за всичко, но не и да се съберат отново". С тази реплика в социалните мрежи се появи трейлърът към "Голата истина за група Жигули", чийто звезден каст за по-малко от месец събра над 1,6 милиона гледания онлайн. Както MySound.bg вече писа, сюжетът разказва за забравени музиканти, майсторски изиграни от Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов, Лилия Маравиля, Герасим ГеоргиевГеро и Димитър Рачков.  "Филмът започва в студиото на "Тангра Мега Рок", където Васил Върбанов,  директор на онлайн медията, играе себе си - водещ в рок радио с кисел коментар за главните герои. Кадрите бяха заснети миналото лято.

В социалните мрежи и радиоефира се завъртя "Няма да е днес", първият сингъл към саундтрака на филма. Композитор е Петър Дундаков, а автор на текста – Ивайло Вълчев. "Голата истина за група Жигули" включва общо 6 авторски песни на Дундаков и Жоро Георгиев (Остава). Парчетата са съвременна интерпретация на рок музиката от края на 80-те и пресъздават творчеството на бандата Жигули, създадена по сценарий в онази епоха.

Ударен диалог, комични обрати и силна актьорска игра изпращат зрителите в историята на бившите музиканти, които се разделят преди повече от 30 години. Изглежда, че няма нищо, което да ги събере отново, но един прекрасен ден, почти насила, те са принудени да застанат отново рамо до рамо. Двигател на тежката мисия е бившият лидер на групата (Михаил Билалов), който спешно търси пари, за да изпрати дъщеря си (Климентина Фърцова) в музикална академия в Лондон. Творческите вражди и недоизказаните чувства в бившата банда трябва да останат в миналото, само че с всеки изминал ден мисията изглежда все по-невъзможна. Комедията се разпространява от bTV Studios.

Сингълът "Няма да е днес" е парчето, с което Жигули се качват на голямата сцена, за да пренесат емоционалния опит, натрупан през изминалите години, и да се поклонят на публиката си, която все още ги помни. "Това парче е нещо като бърз прочит на голямата история във филма – едно чудесно начало за сближаване с героите ѝ", разказва режисьорът Виктор Божинов.   

"Няма да е днес":
https://youtu.be/KRb7mLbpHNk

"Голата истина за група Жигули" във Фейсбук:
https://www.facebook.com/Jiguli.Movie

xxx

Продуцент на "Голата истина за група Жигули" е Кръстьо Ламбев (Concept Studio), познат на зрителите с филмите "Маймуна" и "Докато Ая спеше". Сценарият е на Ваня Николова ("Под прикритие", "Връзки") и Нели Димитрова (Love.net, "Домашен арест", "Връзки", "Възвишение"), а оператор е Антон Бакарски ("Под прикритие", "Възвишение"). Актьорският състав включва Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов, Лилия Маравиля, Димитър Рачков, Герасим ГеоргиевГеро, Август Попов, Параскева Джукелова, Илиана Лазарова, Климентина Фърцова, Мая Бежанска, Николай Урумов и други.
 
Продукцията е финансирана от НФЦ и частично от община Бургас.

Снимка: Стоян Гребенаров

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички