Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Спринт на 40 с нов албум и поредица концерти


Спринт на 40 с нов албум и поредица концерти

2600

Неспиращата да се развива и експериментира българска рок група Спринт, превърнала се в символ за новаторство със своето ню уейв звучене още през 80-те години, отбелязва своя 40-годишен юбилей с нов албум.

"Галактика 2х20" е четиринадесетият им студиен запис и съдържа 12 нови песни и кавър на първото им студийно парче "Усмихни се". Във всички тях присъства разпознаваемият и характерен звук на бандата, която през годините не спира да доразвива своята музикална идентичност.

Албумът за първи път ще бъде представен на живо със специален концерт тази неделя (30 юни) в Южния парк. Сцената на открито ще радва публиката още от 16.00 часа с кратки концерти на перспективни млади банди, селектирани от група Хоризонт, които по традиция ще се качат на сцената точно преди Спринт. Точно в 20.00 часа ще зазвучат и първите акорди от "Галактика 2х20". Освен вече представените сингли от албума и новите песни, групата ще зарадва феновете и с няколко от вечните си хитове, сред които "Хей, здравей", "До телефона" и "Домино".

Това лято, в подкрепа на актуалния запис, Спринт ще направят и традиционното си лятно турне, което ще завърши с голям концерт в Националния дворец на културата през есента.

Една от най-популярните български рок групи е създадена през 1981 г., като през 40-те години от своето съществуване натрупва внушителен международен опит, обикаляйки в над 23 страни в света и затвърждава името си пред стотици хиляди фенове на различните континенти. Носители са на многобройни български и международни награди и през годините делят сцена с емблематични световни музиканти, като Лени Кравиц, китариста на Ролинг Стоунс Мик Тейлър, Аланис Морисет и много други.

Независимо от дългогодишното присъствие на Спринт на чуждестранната музикална сцена, Пейо Пеев (барабани, вокал) (вляво на снимката), Асен Драгнев (клавишни и вокал), Милко Андреев (китара, клавиши, вокал), Пенко Богданов (китара, вокал) и Емил Колев (соло вокал, бас) продължават да отдават своето уважение към българската публика и се радват на подкрепата и любовта от нея

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички