Роберто Фонсека с още един концерт у нас


Роберто Фонсека с още един концерт у нас

3136

По-малко от месец след обявяването на концерта на Роберто Фонсека с хор Нови български гласове от 20.00 ч. на 8 юли, местата в Sofia Live Club местата са на привършване, но желанието на българските фенове на Роберто да го слушат на живо е все така голямо, известиха организаторите от "ДжаZZ Плюс".

Затова той ще свири още веднъж със своето трио от 21.00 ч. на 7 юли. Пианистът от Буена Виста Сосиал Клуб и посланик на кубинския джаз по света ще представи световна премиера на новия си фюжън проект "Отвъд нотите" с българския хор Нови български гласове от спечелилия "Латино Грами" проект Еструна. Почитателите ще могат да чуят програмата от последния му албум "Yesun", както и други любими композиции от неговия репертоар. Фонсека има 8 самостоятелни диска.

Отговорни за това ново пътешествие са Роберто Фонсека и неговата завладяваща музика, изсвирена с помощта на великолепните Янди Мартинес - бас и Рули Ерера - ударни и талантливите момичета Нови български гласове под диригетството на доцент д-р Георги Петков, чиито са вълнуващите вокални аранжименти на проекта. В тази продукция на "Джаз Плюс" и "Монтуно Продуксионес" ще можем да чуем нов, мащабен вокален аранжимент на Георги Петков на пиесата на Роберто Фонсека "Bulgarian". "Този аранжимент ме кара да се уверя в съществуването на Бог", заяви Роберто, виждайки нотите, изпратени му от маестро Петков. Проектът, който се осъществява с любезната подкрепа на Министерството на културата, ще може да бъде видян от всяка точка на страната в Интернет. Продуцентите и организатори на концерта предвиждат стрийминг на страницата на Джаз Плюс Концерти. Билети за онлайн излъчването - на страницата jazz-plus.com и epaygo.
 Музикалната среща на кубинското трио на Роберто Фонсека и хор Нови български гласове се състои в невъзможната пандемична 2020 година, но поставените множество препятствия от всякакъв характер не са пречка пред осъществяването на силната творческа  идея. Събитието ще бъде излъчено и онлайн от https://streamer.bg.

Билети за концерта на Роберто Фонсека трио може да намерите в "Дюкян Меломан", на jazz-plus.com и в eventim.bg.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички