В Годината на Маймуната с Пати Смит


В Годината на Маймуната с Пати Смит

3079

Пати Смит (Patti Smith) с прякор "кръстница на пънк рока", автор на сборника с поетична проза "Пасирам облаците", както и на два автобиографични романа - "Просто деца" и "M Train", ни радва с новата си книга.

"Година на Маймуната", която се появи в каталога на "Лист", е посветена на 2016 г., важна година в живота на ъндърграунд иконата и американската политика - Смит навършва 70 години, а победата на американските избори е спечелена от Доналд Тръмп, предвещаваща нова ера. Творбата съдържа събития от живота на Пати Смит, сред които от трагичната загуба на близък, до реакцията ѝ към победата на Тръмп.

Пътуване, почти религиозно аскетично през Годината на Маймуната, към миналото, което се изплъзва. Година на загубите — както казва Пати Смит, "първо умря Мохамед Али, после Санди [Пърлман] и Кастро, и принцеса Лея, и майка ѝ". Тази книга звучи като сбогуване, но всъщност е търсене. На преживявания, на места, на родени във въображението на писатели истории, на любими хора...

"Ето какво знам аз. Сам е мъртъв. Брат ми е мъртъв. Майка ми е мъртва. Баща ми е мъртъв. Съпругът ми е мъртъв. Котката ми е мъртва. И кучето ми, което беше мъртво през 1957, все още е мъртво. Въпреки това не спирам да мисля, че нещо чудесно ще се случи съвсем скоро. Може би утре. Онова утре след още много утра".

Преводът е на Надежда Радулова.

Книгата излиза с твърди корици, а автор на дизайна е Милена Вълнарова.

Цена: 18 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички