Ръцете горе за Spice Music Festival 2021


Ръцете горе за Spice Music Festival 2021

2309

Както MySound.bg писа, Spice Music Festival 90s Edition отпуши денс духа на Бургас преди две години, а тазгодишното му издание вдигна летвата за отлично настроение и истинска тридневна фиеста на още по-високо ниво.

Повече от 8 000 души се забавляваха на пристанище Бургас между от 6 до 8 август, а феновете обявиха тазгодишното издание на събитието за едно от най-добрите до момента.

Организаторите започнаха подготовката на Spice Music Festival 2022, който ще се проведе отново в Бургас от 5 до 7 август. Вече са в продажба промоционалните билети за него: ticketstation.bg/spice-music-fest

Най-големият фестивал, посветен на 90-те у нас, превърна морския град във фестивална столица не само на България, но и на Европа. Spice Music Festival за поредна година е едно от малкото събития в световен мащаб, което отвори сцената си за най-популярните изпълнители от шоубизнеса, а почитателите им се отблагодариха с много танци и добро настроение. Най-мащабната проява по Черноморието събра на една сцена любимите DJ BoBo, Nana, Danzel, Real McCoy, Sylver и Дони и Момчил, Maxi Priest, Turbo B от SNAP, Alice DJ, Stereo MCs, E-Type, Leeroy Thornhill (екс-Prodigy), Masterboy, B.G. The Prince Оf Rap, In-Grid, Vengaboys, Jenny от  Ace Оf Base и други.

Rob Money от C-Block посрещна своя рожден сред горещата българска публика.    

"Наистина обичам България – хората са невероятни, а феновете – фантастични! За първи път обаче ще бъда в Бургас, така че нямам търпение да разгледам града и да се срещна с всички вас! - обяви Е-Type още преди да пристигне в България. "Музиката на 90-те е уникално съчетание на мелодии с евробийт, което можеше да превърне всеки ден в празник! И всички парчета ни вдъхновяваха взаимно да творим. Днес все още чакам да си чуя такова парче по радиото", допълни E-Type, който напоследък прекарва все повече време в студиото.

"България – впечатляваща страна с чудесни, приятелски настроени хора! Винаги се забавлявам много по време на участията си в България – публиката е толкова екзалтирана и успява да улови много точно енергията на музиката ми! Музиката на 90-те беше свежа, нова. Денс музиката беше много повече от звучене – цяло движение, стил. Дълго време беше ъндърграунд – телевизиите и медиите нямаха представа, че това ново звучене се е появило и е напът да превземе класациите. А смесването на стиловете успяваше да обедини различни хора в един ритъм на всяко парти. Затова все още не мога да откроя едно парче, група или концерт, който бих могъл да нарека "най-любим" през 90-те - всичко беше въпрос на умело съчетаване на стиловете, затова и спомените ми обединяват множество малки детайли от тези години. Freedom Тo Рarty – мисля, че това мото описва най-добре 90-те", коментира Leeroy Thornhill. А какво го вдъхновява да продължава да твори и днес? "Оригиналността. Не съм престанал да създавам музика – по време на локдауна издадох два албума, завършвам и нови парчета, които ще пусна това лято. Очевидно е, че вече се променя и начинът, по който се забавляваме – онлайн партитата станаха напълно нормално нещо, но съм сигурен, че музиката беше съществен фактор в това хората да преодолеят ситуацията, през която се наложи да преминем през последната година и половина", завършва бившият член на Prodigy.  

Spice Music Festival се организира от "Културно-масова дейност" ЕООД с ексклузивната медийна подкрепа на радио Energy - станция № 1 за музика от 90-те.

Събитието във Фейсбук - ТУК

Снимка: Илиян Ружин

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички