Сара Хардинг почина от рак на гърдата


Сара Хардинг почина от рак на гърдата

3347

Сара Хардинг, която беше част от британско-ирландската дамска формация Girls Aloud, почина на 39 години от рак на гърдата.

Трагичната новина бе съобщена от майката на певицата Мери чрез пост в нейния Инстаграм профил: "Моята красива дъщеря почина в неделя. Искам да благодаря на всички за подкрепата през последната година. Тя означаваше много за Сара, даваше ѝ сила и утехата, че е обичана. Знам, че тя не би искала да бъде запомнена заради борбата ѝ с тази  ужасна болест. Тя бе толкова лъчезарна и се надявам да бъде запомнена по този начин", написа опечалената родителка в социалната мрежа.

Сара Хардинг огласи тежката диагноза през август 2020 година. Тогава тя разкри, че метастазите са обхванали и други органи и тъкани. През март тя написа: "Миналия декември моят доктор ми каза, че идващата Коледа ще е последна за мен. Не знам още колко месеца ми остават". За борбата с болестта тя разказа и в своята мемоарна книга Hear Me Out, която излезе от печат през март. Сара я написа с надеждата, че ще насърчи повече жени да приемат опасността от рак на гърдата сериозно и да се преглеждат всяка година. "Свиря много на китара и в началото помислих, че петното около гърдите ми е причинено от ремъка на инструмента", сподели една от любимките на музикалната публика в Обединеното кралство, която трябваше да навърши 40 година на 17 ноември. "Ако имам още шест месеца живот, значи имам още шест месеца живот", каза изпълнителката. Тя добави, че в последните си дни ще се наслаждава на дребните неща в живота.

Продала над 4 милиона копия от албумите си на Острова, Girls Aloud е създадена през 2002 година след изява на певиците в тв шоуто за таланти Popstars: The Rivals – пет от участничките в селекцията формират състава и за кратко време придобиват голяма популярност. Освен Хардинг (чието истинско име е Хардман) в групата са Никола Робъртс, Кимбърли Уолш, Надин Койл и Черил Туиди. В Книгата на рекордите на Гинес Girls Aloud фигурира като най-успешния проект, породен от риалити формат.

Смятани за съпернички на Spice Girls, до разпадането си през 2009 г., след което пак се събират за турне през 2012 и 2013 г., Girls Aloud 4 пъти достигат върха на британската класация за  сингли и 2 пъти при албумите.

Сара Хардинг се изяваваше и като актриса. Тя изигра епизодична роля в британската комедия от 2007 г. "Съученици" и главната в продължението на "Съученици и тайната на пиратското злато" (2009).

Снимка: Today in 24 Entertainment

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички