Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Miles, los amigos


Miles, los amigos

2985

Пиеро Епифания (Piero Epifania) - фронтмен на групата Ritmos Negros, ще представи последния си албум "Miles, los amigos" ("Хиляди приятели") в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 6 октомври.

Пиесите са своеобразно музикално-биографично приключение с космополитен привкус. Зад осъществяването на проекта застават едни от най-добрите млади съвременни джаз музиканти в БългарияАлександър Логозаров (китара), Димитър Горчаков (пиано), Васил Вутев (перкусии) и Михаил ИвановМишо (бас).

Възхитен от "Miles, los amigos", регионалният културен директор на Лима пише:

Хиляди приятели (Miles, los amigos)

Преди малко повече от век Василий Кандински въведе концептуалното понятие за триъгълник в изкуството, където абстракцията от мисли, впечатления или емоции води до възхода и трансценденцията на творческия израз и проявление. В този контекст, всичко следва да бъде до такава степен абстрактно, откровено, необработено и самобитно, каквато е и самата музика. Единствено по този начин произведението би могло да развълнува и възбуди най- чувствителните възприятия у зрителя.

Пиеро Епифания и неговото творчество успяват да прегърнат, да докоснат и да изследват дори най-съкровените душевни преживявания на неговата аудитория. "Хиляди приятели" е представено като своеобразно автобиографично свидетелство, което представя космополитния дух и дълбокото възхищение на перуанския художник от звуците, определящи характера на неговата родина. Десетте песни в албума представляват на практика своеобразна покана за околосветско пътешествие, пресичащо разнообразни точки от планетата. С прословутите влияния на аржентинския рок, африканската племенна музика, мелодиите с препратка към териториите на Амазонка, африканските ритми и ехото на Далечния изток, песни като "Niña Jugando", "Keep Them" или "Cumbia" създават сценарии със силна кинематографична тоналност и аудио-визуално внушение.

"Хиляди приятели" също така представя и една друга сюжетна линия, която дава воля на движението напред и пътуването. Албумът представлява синестетично пътешествие, през което музиката звучи, създава усещане за физическо съприкосновение с тялото, изобразява природни панорами и създава усещането за подчертания контрастен аромат на Перу, неговите афро-американски корени и характерната смесица на трите релефни форми, характеризиращи тази държава: крайбрежните територии, планините и джунглата. Той е шикозен, той е с нюанс на черно, той е бял, самобитен и имигрантски; класически, а понякога и проявяващ изключително различен характер и настроение.

Основните ритмични характеристики на песни като "Teenager's Kids" или "Peruka" служат като мост за музикалното пътешествие на автора и преплитат "ветрило" от разнообразни мелодии, напрежение, предпазливост, превеждайки аудиторията към зоната на дръзновението, експеримента и изящната изчистена сила на акордите. Звученето е свежо, подхранено от силата на духа на миналото, но съзидано с индивидуален характер, много съвременно, така че да оправдае културната същност на своя създател. Най-новите творби на Епифания представляват динамична и неуморна среща за въображението.

Jorge Pezantes Sánchez
Lima, 14 dejuniodel 2021

Билети ТУК

Събитието във Фейсбук: https://fb.me/e/1GfEZQkoL.

Видео към сингъла "Перука": https://www.youtube.com/watch?v=LU3T_9M7BqI&ab_channel= PieroEpifania

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички