Miles, los amigos


Miles, los amigos

2974

Пиеро Епифания (Piero Epifania) - фронтмен на групата Ritmos Negros, ще представи последния си албум "Miles, los amigos" ("Хиляди приятели") в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 6 октомври.

Пиесите са своеобразно музикално-биографично приключение с космополитен привкус. Зад осъществяването на проекта застават едни от най-добрите млади съвременни джаз музиканти в БългарияАлександър Логозаров (китара), Димитър Горчаков (пиано), Васил Вутев (перкусии) и Михаил ИвановМишо (бас).

Възхитен от "Miles, los amigos", регионалният културен директор на Лима пише:

Хиляди приятели (Miles, los amigos)

Преди малко повече от век Василий Кандински въведе концептуалното понятие за триъгълник в изкуството, където абстракцията от мисли, впечатления или емоции води до възхода и трансценденцията на творческия израз и проявление. В този контекст, всичко следва да бъде до такава степен абстрактно, откровено, необработено и самобитно, каквато е и самата музика. Единствено по този начин произведението би могло да развълнува и възбуди най- чувствителните възприятия у зрителя.

Пиеро Епифания и неговото творчество успяват да прегърнат, да докоснат и да изследват дори най-съкровените душевни преживявания на неговата аудитория. "Хиляди приятели" е представено като своеобразно автобиографично свидетелство, което представя космополитния дух и дълбокото възхищение на перуанския художник от звуците, определящи характера на неговата родина. Десетте песни в албума представляват на практика своеобразна покана за околосветско пътешествие, пресичащо разнообразни точки от планетата. С прословутите влияния на аржентинския рок, африканската племенна музика, мелодиите с препратка към териториите на Амазонка, африканските ритми и ехото на Далечния изток, песни като "Niña Jugando", "Keep Them" или "Cumbia" създават сценарии със силна кинематографична тоналност и аудио-визуално внушение.

"Хиляди приятели" също така представя и една друга сюжетна линия, която дава воля на движението напред и пътуването. Албумът представлява синестетично пътешествие, през което музиката звучи, създава усещане за физическо съприкосновение с тялото, изобразява природни панорами и създава усещането за подчертания контрастен аромат на Перу, неговите афро-американски корени и характерната смесица на трите релефни форми, характеризиращи тази държава: крайбрежните територии, планините и джунглата. Той е шикозен, той е с нюанс на черно, той е бял, самобитен и имигрантски; класически, а понякога и проявяващ изключително различен характер и настроение.

Основните ритмични характеристики на песни като "Teenager's Kids" или "Peruka" служат като мост за музикалното пътешествие на автора и преплитат "ветрило" от разнообразни мелодии, напрежение, предпазливост, превеждайки аудиторията към зоната на дръзновението, експеримента и изящната изчистена сила на акордите. Звученето е свежо, подхранено от силата на духа на миналото, но съзидано с индивидуален характер, много съвременно, така че да оправдае културната същност на своя създател. Най-новите творби на Епифания представляват динамична и неуморна среща за въображението.

Jorge Pezantes Sánchez
Lima, 14 dejuniodel 2021

Билети ТУК

Събитието във Фейсбук: https://fb.me/e/1GfEZQkoL.

Видео към сингъла "Перука": https://www.youtube.com/watch?v=LU3T_9M7BqI&ab_channel= PieroEpifania

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички