Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Легендарният рок мюзикъл Коса се завръща на сцената в НДК


Легендарният рок мюзикъл Коса се завръща на сцената в НДК

3632

"Коса", първият мюзикъл, композиран изцяло в стила на рок музиката, ще бъде поставен на сцената на зала 1 в НДК на 7 декември, точно 20 години след премиерата му в Източна Европа.

Към днешна дата "Коса" е сред 10-те най-успешни мюзикълa на всички времена. Шест от песните, включени в него, са в Топ 100 на "Билборд" за най-великите хитове на 20-ти век.

Създаден от безработните актьори Джеръм Рагни и Джеймс Радо и композитора Галт МакДърмот, "Коса" запленява света с вълнуващото усещане за свобода и вихрещия се бунт срещу статуквото. Животът на мюзикъла започва на сцената на "Пъблик Тиътър" на Джоузеф Пап. Година по-късно продуцентът Майкъл Бътлър го пренася на Бродуей. За времето си той е див експеримент, който шокира и омагьосва зрителите, вбесява политиците и бива забранен в два щата. Знаменитият филм на Милош Форман прави съпричастни към магията на "Коса" десетки милиони хора от всички континенти.

Освен удивително забавление, този мюзикъл отразява сблъсъка на младите с възрастните, секса, любовта, наркотиците, расизма и войната, пресъздадени с талант, остроумие, дълбочина и емоция по начин, който няма прецедент във времето. Създаването на проекта "Коса" от ТМПЦ-Варна е свързан с това, че България вече от 20 години е на картата на "Коса" с първата сценична реализация на произведението в Източна Европа. Постановъчният екип на новата адаптация събира най-добрите български професионалисти – Борис Панкин превежда и режисира мюзикъла, диригент е Страцимир Павлов, сценографията е на Иван Токаджиев, хореографията е на Анастасия Неделчева.

В главните роли ще гледаме откритието на съвременния български театър Виктор Ибришимов, блестящата Десислава Николова, любимеца на публиката, мултиталантливия актьор Мариан Бачев, и огнената певица Нора Караиванова. За да отговори на очакванията на публиката и създаде брилянтна постановка, амбициозният екип на Държавна операВарна провежда кастинг, в който участват над 106 кандидати. Участват солисти, оркестър и балет на Държавна опера Варна.

Първото представяне на мюзикъла в София ще се състои в зала 1 на НДК на 7 декември, а успехът му е предизвестен от неговата триумфална премиера на международния музикален фестивал "Варненско лято" тази година.

Организаторът на проявата "Монте Мюзик" съобщава, че билетите са налични в мрежата на Eventim и Билетен център НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички