Новото откровение на европейската сцена Марко Мескида в SLC


Новото откровение на европейската сцена Марко Мескида в SLC

2285

Марко Мескида е едно от най-ярките и обещаващи явления на музикалната сцена в Европа от десетилетия насам – единодушни са критиците, промоутърите, публиката и собствените му колеги.

Наричаният "европейския Кийт Джарет", "чудо", "магьосник", "цялостен музикант", "магнетичен" и "извън класациите" пианист ще свири по покана на "ДжаZZ Плюс" в Sofia Live Club на 29 октомври.
 
Избиран четири поредни години за "Музикант на годината" от Асоциацията на съвременните и джаз музиканти на Каталуния; изнасял солови пиано концерти в най-престижните зали на Европа. Само на 32 години, Марко е изнасял концерти в 32 страни на 4 континента, участвал е в повече от 50 записа и е свилил заедно с музиканти като Лий Кониц, Дейв Либман, Хавиер Колина и Силвия Перес Крус, композирал е музика за театрални и филмови творби.

Марко Мескида блести еднакво като композитор, пианист, импровизатор и водач на група. Той е игрив и непредсказуем артист; творческата му сила е огромна и въображението му изглежда безкрайно. Джарет, Шуберт, Евънс, Рахманинов или Блей се сливат изящно в музикалната ДНК на Марко. Той позволява на всички тези свои вдъхновения да влязат при него, интегрира ги в потока на своята изразителност и ги среща на неочаквани кръстопътища, превърнали се в отличителен белег на музикалния организъм, който създава.

Всеки, който е слушал Марко в самостоятелен пиано концерт, излиза възхитен и омагьосан от силата на неговото присъствие, въображение и емоционално изпълнение.

Билети - ТУК

Визитата на Мескида в София е подкрепена от Institut d'Estudis Baleàrics, посолството на Испания в София и институт "Сервантес" - София.

Допълнителна информация и материали - на страницата на "ДжаZZ Плюс".
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички