Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Пет Шоп Бойс за първи път в България


Пет Шоп Бойс за първи път в България

3016

Най-успешното британско дуо за всички времена - Пет Шоп Бойс (Pet Shop Boys), пoтвърди официално първото си гостуване в България за следващото лято.

Датата е 2 юли 2022 година. Мястото -  паркът на летище София до Терминал 2. Събитието ще се осъществи по официална покана на EventEase. Очаквани от няколко поколения почитатели на стойностната поп музика у нас, Нийл Тенънт и Крис Лоу ще изнесат мащабно шоу на открито като част от актуалното си турне Dreamworld: Тhe Greatest Hits Live. То ще представи превърналите се в класика парчета "It's A Sin", "West End Girls", "What Have I Done To Deserve This?", "Always On My Mind" и много други, припявани от милиони фенове по света и звучали в най-актуалните музикални клубове на няколко континента. Нещо повече – за тези, които помнят времената след 1989 г., хитът на британците "Go West" олицетворява стремежа към свобода и промяна, символизиран от Запада за цяла една генерация.

С концертите си на живо през последните 30 години тандемът наложи своя оригинален и неподрaжаем синт поп стил. Според Daily Telegraph "шоуто им обхваща поп култура, клубна култура, театър, кино и политическа сатира, поднесени на публиката чрез запомняща се хореография от профeсионални танцьори, впечатляващи визуални ефекти и умопомрачително светлинно лазерно шоу".

Нийл и Крис ще представят и чисто новия си студиен албум "Hotspot", излязъл на музикалния пазар в началото на 2020 година. Изданието изненадва със съвременно, но в същото време непреходно звучене, белязано от характерния почерк на дуета. Той има 42 сингъла в европейските класации Топ 30, включително 22 Топ 10 хитове и четири № 1. Пет Шоп Бойс са хедлайнъри на много от най-големите световни фестивали, между които Glastonbury, Roskilde, Latitude и Benicassim, осъществяват и епични изпълнения на Coachella, Rock In Rio и Summer Sonic в Япония.

Паркът на летище София ще бъде специално подготвен и трансформиран, за да отговори на високите изисквания на продукцията на британците. Сцената на открито ще е разположена до живописно езеро, а концертната зона ще е оформена в амфитеатрален стил. Чакащите, излитащите и кацащите самолети, кулата за контрол на полетите и много зеленина ще са част от декора на музикалния спектакъл. Организаторите на събитието са осигурили бърз и удобен достъп до събитието - порталът на концертната зона ще бъде изграден в непосредствена близост до входа на метростанция "Летище София", спирката на автобуси с номера 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2 . Вратите ще отворят точно в 20.00 ч.

Първите билети "Ранно пиле" на цена от 70 лeва са в продажба и налични онлайн: https://bit.ly/PetShopBoysSofia и на каса само в магазини "На тъмно" в цялата страна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички