Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Отиде си легендата на шведския дет метъл L-G Petrov


Отиде си легендата на шведския дет метъл L-G Petrov

2783

Легендата на шведския дет метъл L-G Petrov – вокалист на култовите Entombed/Entombed A.D., е починал вечерта на 7 март.

Тъжната вест дойде следващия ден от колегите му от Entombed A.D. със съобщение на официалната страница на групата във Фейсбук. За огромно съжаление, битката с рака е била изгубена от 49-годишния музикант.

Lars-Göran Petrov, когото наричахме L-G Petrov или само LG, е роден на 17 февруари 1972 година и има македонски корени. Гласът и специфичното пеене/дране на L-G Petrov са еталон и емблема на шведския дет метъл. Името му е записано в редица знакови олдскуул издания. Той участва в знаменити формации от Швеция като Nihilist, Morbid (където свири на барабани!) и Comecon още в зародиша на това всепризнато за уникално течение в екстремната музика. Но най-познат е като лицето на Entombed - пресформирани като Entombed A.D. заради съдебни спорове за името на бандата.

В по-ново време, L-G Petrov беше част от супергрупата Firespawn. Той беше канен и като гост за вокални партии на сцената и в студио от приятели от различни банди между които Volbeat и Amon Amarth.
 
Entombed A.D. беше изключително активно концертираща банда между 2014-2020 година. Музикантите издадоха три дългосвирещи албума и обикаляха на предълги турнета в и извън Европа.

На 9 август миналата година Entombed A.D. оповести, че се бори с нелечима форма на рак на жлъчните пътища и стартира своя GoFundMe кампания. Метъл общността от цял свят оказа огромна подкрепа на музиканта. Това, което впечатляваше всеки от нас, имали възможността да общуват с LG, беше удоволствието, с което споделяше страстта си към метъл музиката с феновете; силната му харизма и това колко земен и сърдечен човек бе, както и голямата му искрена усмивка...

Музикалното наследство със запазена марка L-G Petrov ще пребъде, така ще е и с неговото име. Родните меломани няма да забравим концерта, който L-G Petrov и компания изнесоха в столичния клуб Jet Rock през 2014 година.

Хиляди фенове, отделни артисти и цели банди от всички краища на света изразиха чувството на мъка от загубата на този велик музикант и голям човек.

Вечна памет на LG!

Снимка (LG Petrov с Entombed A.D. на Gefle Metal Fest 2019): Албена Цолова-Бета

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички