Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив


Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив

1362

Атрактивният челист от Хърватия Hauser пристига с актуален албум, който бившият член на популярното дуо 2 Cellos ще представи с двата си концерта в Пловдив през лятото.

Както е известно, заради големия интерес към концерта и пълното разпродаване на билетите за 15 юли, организаторите на събитието – Fest Team и опера Пловдив, обявиха втора дата – 14 юли. За щастие на българските фенове, които не са успели да си закупят билети за първия обявен и напълно разпродаден концерт, програмата на Степан Хаузер му позволява да дойде един ден по-рано, за да представи "Rebel With A Cello" в античния театър.

Mеждународната суперзвезда пристига с пиеси, включени в дебютния му солов албум "The Player". Дискът беше огласен от сингъла с видеоклип "Let's Get Loud". Подобно на последните му изпълнения "Livin La Vida Loca" и "Quizás, Quizás, Quizás" с участието на известната американска цигуларка Caroline Campbell, новото парче е пълно с енергия и майсторско звучене от царя на виолончелото. Това е вълнуващ прочит на денс химна на Jennifer Lopez със звучни клаксони и хипнотични мелодии.

"Rebel With A Cello" е първо самостоятелно турне на Hauser след раздялата с дуетната му половинка Лука Шулич. Репертоарът за електризиращото чѐло представление на хърватския музикант включва парчета от Лейди Гага и Шакира до Чайковски и Шостакович, много динамика на сцената и запазената марка за артиста – впечатляващо визуално представление. Концертът е с триактна структура - разнообразни ретро ритми до съвременни глобални денс парчета.

Многоликият талант, хърватското лошо момче, бунтовникът с кауза и… чело и истински визуален артист обещава пловдивският античният театър да се превърне в сцена на впечатляващ музикален спектакъл. Любители на разнообразни музикални жанрове ще усетят заряда на талантливия артист. Освен еклектичния си репертоар, динамиката на сцената ще задвижва и знаковата за изпълнителя пиротехника, примесена с чувствената му и романтична игра по струните на инструмента.

Концертът, организиран от Fest Team, се осъществява с подкрепата на Държавна операПловдив, утвърдена културна институция със силна обществена и институционална подкрепа. Програмата им е сред акцентите в графика на ПловдивЕвропейска столица на културата 2019. Творческите постижения на трупата на опера Пловдив са получили международно признание на някои от най-престижните сцени: "Дойче опер" и залата на Берлинската филхармония, Кралската опера и зала "Тиволи" в Копенхаген, "Малий театър" в Санкт Петербург, Двореца на изящните изкуства в Брюксел, Аудиториумите в Мадрид, Барселона и Палма де Майорка. Пловдивската опера е гостувала в Германия, Дания, Русия, Франция, Швеция, Норвегия, Малта, Белгия, Испания, Италия, Холандия, Португалия, Южна Корея, Гърция и САЩ.

Античният театър в Пловдив - локация сама по себе си със значимо международно признание, е перфектният домакин за Hauser, който се чувства у дома си на престижни сцени.

Билети - в мрежата на tickestation.bg на цени от 140 до 220 лв.

Повече информация може да намерите ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички