Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март


Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март

1014

Емблематичнaта българскa ню уейв група Нова генерация ще зарадва феновете си с бутиков концерт на 20 март в столичния клуб "Строежа", но на новия му адрес - улица "Раковски" 116. В "Строежа" бандата не е стъпвала от времето, когато той се намираше в Студентски град, припомнят организаторите.

Тези музиканти не изнасят концерти често, затова събитието се очертава като своеобразен празник и за публиката, и за самите тях. Последната голяма проява, в която Нова генерация участва, беше през декември в зала "Арена София".

На 20 март на сцената ще се качат оригиналните членове  Кристиан Костов (китара), Михаил Пешев (синтезатори), Екатерина Атанасова - Катето (вокал, клавишни), Симеон Воев (китара), Алекс (бас),  Даката на барабани, а така тежката роля с микрофона е поверена на Иван Пелов Тери, когото свързваме с Ейлиън индъстри. Те ще изпълнят едни от най-популярните и любими на не едно поколение песни на култовата формация. Вечерта ще открие и закрие DJ N:Mode.

Началото е в 22. 00 ч. Входът ще бъде отворен в 20.00 ч.

Билетите се продават в системата на Eventim.bg, като първите 50 броя от тях са на специална цена от 30 лева. Стандартният билет е с цена 35 лв., а в деня на събитието и на вход пропускът ще е 39 лв. Организаторите препоръчват ранно закупуване на билети, тъй като количеството е ограничено и се очаква те да свършат доста преди датата на концерта.

От своето начало през 1987 година до днес Нова генерация е една от бандите, която силно повлиява няколко поколения музикални фенове у нас. Вдъхновението на групата идва от нейния основател и двигател - вокалистът и басист Димитър Воев, а текстовете и музикалния му стил сякаш изпреварват времето си. Песните "Само двама", "Скорпионите танцуват сами", "Ледове", "Бездействие", "Студен живот", "Арлина", "Изповед", "Страх", "Градината на света", "Тъмна земя", "Нова генерация завинаги" и много други остават в историята на българската ъндърграунд музика и до днес от най-популярните и обичани алтернативни парчета.

Не пропускайте срещате с легендарната група - емблема на модерните музикални течения от началото на 90-те, приканиха организаторите.

Присъединете се към събитието във Фейсбук ТУК.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички