Монолит бенд на голям екран


Монолит бенд на голям екран

1064

По традиция българското кино е силно представено в програмата на международния "София Филм фест" от самото начало.

28-ото издание не прави изключение: кинофиестата представя 43 български пълнометражни игрални и документални филма, международни копродукции с българско участие и  късометражни филми между 13 и 31 март. 12 пълнометражни документални продукции са в програмата "Български документални премиери" (всички премиерни за София). Както MySound.bg вече писа, сред тях е и "Монолит бенд" ( 2024, 80', цветен), чиято световна премиера е обявена в столичното кино "Люмиер" от 20.30 часа на 31 март. Кадрите за знаменитата и обичана българска рок-блус банда ще закрие фестивала в столицата.

Миналата година тази чест се падна на аудио- и видео проекта "Блус" на Любомир Велев и Владо "Хармониката" Стоянов, който също звучи в албуми на Монолит - една от най-меломанските и обичани родни групи. Документалният филм е дело на сценаристите и режисьори Димитър Илчев и Александра Чакърова. С участието на Тони Чембъра, Павел Васев, Емерих Амбил, Веселин Василев, Димитър Ковачев-Фънки (на снимката) и Милен Савов разказът пресъздава настоящето и миналото, както и творческия процес на популярната българска формация, рисувайки картина на тяхната страстна отдаденост на музиката, а също и на предизвикателствата при ориентирането в постоянно променящия се пейзаж на рока.

Разказът се разгръща, като членовете на групата си спомнят за своите ранни борби и триумфи, предлагайки на зрителите поглед към творческия процес на една формация с дългогодишна история. Намирайки ги в любим столичен бар, както и в китно и автентично звукозаписно студио, музикантите размишляват върху пробива им през 90-те години на миналия век, когато бандата открива своя глас и вярна публика. Дружбата във формацията оживява чрез интервюта, анекдоти и ценни спомени, предоставяйки задълбочен поглед върху динамиката, която подхранва възхода им към известност.

Оператор е Радослав Бадов, продуцент - Ева Драгомирова.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички